Diákok a tiszta Kőbányáért 2017

A Kőbányai Önkormányzat támogatásával a CIKK Egyesület, a KŐKERT KFT, a kőbányai iskolák, a Kőbányai Diáktanács, 2017. szeptember 22-én, illetve az azt megelőző héten tisztasági akciót szervez Kőbánya közterületein, a kőbányai iskolák udvarain, illetve környezetében. Az akció az Európai Mobilitási hét rendezvénysorozatához és a Takarítási világnaphoz kapcsolódva a „Diákok a tiszta Kőbányáért” nevet viseli és célja a kerületi iskolák hulladékmentesítése, a környezettudatos gondolkodás erősítése a fiatal korosztályok körében, illetve a tulajdonosi szemlélet kialakítása köztulajdon tekintetében.

Szeptember 18-21 között a Kőbányai Diáktanáccsal együttműködve a kőbányai általános iskolák között papírgyűjtő versenyt szervezünk (a győztes iskolát 120.000 Ft, a második helyezettet 80.000 Ft, a harmadikat pedig 40.000 Ft jutalomban kívánjuk részesíteni. A papírgyűjtő konténerek, illetve rácsboxok elszállítása az iskolából folyamatosan zajlik (amint megtelik, jelezni kell és szállítják), az utolsó elszállítási időpont szeptember 21-e déli 12.00h.

A papírgyűjtő versenyt követően szeptember 22-én 12 h-tól szemétszedési akciót szervezünk. A szemétszedési akció célja az iskolák környezetének rendberakása, az iskolai udvarok szépítése. A szemétszedési akcióban legjobban teljesítő iskolai közösséget meglepetés jutalomban kívánjuk részesíteni.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumot megtaláljátok a hirdetéshez csatolva.

Diákok a tiszta Kőbányáért 2017